فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:21 Issue: 89, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/29
  • تعداد عناوین: 12
|
  • میترا گل محمدی، پیمان منصوری، مینا جعفری جاوید، حمیدرضا خلخالی، میر موسی آقداشی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    هیپوتانسیون به دنبال انستزی اسپاینال در عمل سزارین همواره یک مشکل کلینیکی محسوب می شود. نقش کریستالوئیدها به صورت پره لود در پیشگیری از هیپوتانسیون ناشی از اسپاینال امروزه مورد تردید قرار گرفته است. با این وجود تعدادی از مطالعات نشان داده اند که تجویز کریستالوئیدها بلافاصله بعد از تزریق اسپاینال بسیار موثر می باشد. اثرات تجویز کولوئیدها به صورتLoad - Coدر عمل سزارین به میزان کافی مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف از این مطالعه مقایسه ی اثرات تجویز هتاستارچ 6 درصد به صورت Pre-Load و Co-Load بر روی پیشگیری از هیپوتانسیون به دنبال اسپاینال در سزارین می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کار آزمایی بالینی، بر روی 112 بیمار با کلاس ASA ((I،II که تحت سزارین الکتیو قرار گرفتند، انجام شد. بیماران به دوگروه تقسیم شدند، گروه اول 500 میلی لیتر هتاستارچ به صورت سریع قبل از انجام اسپاینال (گروه Pre-loading، 56 نفر) و گروه دوم، 500 میلی لیتر هتاستارچ به صورت سریع بعد از اسپاینال (گروه Co-Loading، 56 نفر) دریافت کردند. سپس میزان شیوع هیپوتانسیون و میزان دریافت وازوپرسور (مخلوط 5 میلی گرم افدرین + 25 میکروگرم فنیل افرین در هر میلی لیتر) جهت درمان هیپوتانسیون مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین شیوع هیپوتانسیون بین دو گروه مشاهده نشد (58/0 P=). میزان مصرف وازوپرسور در گروه Pre-Loading، 1±2/2 میلی لیتر در مقایسه با گروه Co-Loading، 7/0±7/1 میلی لیتر بود (04/0 P=) که این اختلاف معنی دار بود
    نتیجه گیری
    تجویز کولوئیدها به صورت Co-Loading به اندازه ی تجویز آن ها به صورت Pre-Loadingدر کاهش هیپوتانسیون ناشی از آنستزی اسپاینال در اعمال سزارین موثر می باشد.
    کلیدواژگان: بیهوشی اسپاینال، سزارین، هیپوتانسیون، کولوئید، هتاستارچ، وازوپرسورها
  • سیدعلینقی کاظمی، رضا شروین بدو، بابک اهرچی فرشی، کوروش کمالی صفحات 10-16
    زمینه و هدف
    مصرف متناوب بنزودیازپین ها در پیشگیری از عود تشنج ناشی از تب توصیه می شود. پژوهش حاضر جهت مقایسه ی تاثیر نیترازپام متناوب در مقایسه با دیازپام در پیشگیری از عود تشنج ناشی از تب انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی کودکانی که از نظر نورولوژیک سالم ولی دچار تشنج ناشی از تب شده و مابین سنین 6 ماه تا 3 سال بودند و نیز سابقه ی استفاده از داروهای ضد تشنج یا سابقه ی صرع در افراد فامیل نداشتند، انجام گرفت. به بیماران به صورت اتفاقی نیترازپام (36 مورد) و دیازپام (37 مورد) در هنگام بروز تب تجویز گردید و توصیه شد که دارو به مدت 48 ساعت از شروع تب ادامه یابد. کلیه ی بیماران از زمان شروع تشنج به مدت 9 ماه پی گیری شدند.
    نتایج
    عود تشنج در 4 بیمار گروه دیازپام (8/10 درصد) اتفاق افتاد. در گروه نیترازپام عود تشنج ملاحظه نگردید. متغیرهای سن، جنس، وزن، قد، درجه ی تب در زمان وقوع تشنج، طول مدت تشنج و میزان هموگلوبین در دو گروه تفاوت آماری معنی دار نداشته اند. همچنین این متغیرها تفاوت آماری معناداری در بین عودکرده ها با عودنکرده ها نداشتند.
    نتیجه گیری
    درمان پیش گیری متناوب با نیترازپام در مقایسه با دیازپام به نظر می رسد دارای ارجحیت بالینی باشد. برای کسب نتایج دقیق تر بالینی و آماری مطالعات بیشتری با حجم نمونه بالاتر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: واژه تب و تشنج، پروفیلاکسی متناوب، نیترازپام، دیازپام
  • زهرا حسین پور، سیدمحمود هاشمی، عیسی صالحی، طوبی غضنفری * صفحات 17-29
    زمینه و هدف

    سلول های بنیادی به دلیل توانایی تمایز به سلول های مختلف، تکثیر و کشت نسبتا آسان و داشتن ویژگی های تعدیل ایمنی به عنوان منبعی امیدبخش برای ترمیم بافتی هستند. با وجود تحقیقات وسیع بر روی فنوتایپ ایمنی سلول های بنیادی مزانشیمی، نبود مارکر اختصاصی چالش هایی برای محققان در بر دارد. هدف از این مطالعه جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی و ریه و مقایسه ی بیان مارکرهای پروتئینی در سطح این سلول ها است.

    روش بررسی

    سلول های بنیادی مزانشیمی از ریه و بافت چربی موش جداسازی و کشت شدند. محیط های تمایزی اختصاصی برای بررسی های تمایزی به آن ها اضافه شد. در نهایت میزان بیان آنتی ژن های سطحی با اضافه کردن آنتی بادی های مونوکلونال در دو جمعیت سلولی با روش فلوسیتومتری مورد مقایسه قرار گرفتند.

    یافته ها

    هر دو سلول بنیادی ساکن بافت به خوبی تکثیر شدند و تمایز به استئوسیت و آدیپوسیت در آن ها قابل مشاهده بود. همچنین سلول های بنیادی ریوی و بافت چربی دارای مارکرهای CD90، CD73 و CD105 بودند و از طرفی دیگر مارکرهای CD34، CD45 و CD11b را بیان نمی کردند. در این مطالعه سلول های بنیادی مزانشیمی ریوی دارای درصد پایین تری از مارکر CD105 را نسبت به سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی بودند.

    نتیجه گیری

    سلول های بنیادی مزانشیمی از ریه جداسازی شدند و مشابه سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی مارکرهای شایع مرتبط با سلول های بنیادی مزانشیمی را بیان کردند.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، بافت چربی، ریه، موش BALB، c، ایمونوفنوتایپ
  • فیروز سلطانی، فرهاد دریانوش، محسن ثالثی، مهدی محمدی، حسین جعفری، امین سلطانی صفحات 30-39
    زمینه و هدف
    بافت چربی به عنوان یک ارگان اندوکرینی، توانایی تولید و رهایش مواد مختلفی از جمله اسید های چرب آزاد، لپتین، آدیپونکتین، ویسفاتین، فاکتور نکروز تومور آلفا و اینترلوکین 6 را دارد. هدف از این پژوهش، بررسی تغییرات سطوح پلاسمایی ویسفاتین (VIS)، اینترلوکین 6 (IL-6) و فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) در موش های ماده نژاد اسپراگوداولی به دنبال هشت هفته تمرین هوازی بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش تجربی، 45 سر موش ماده از نژاد اسپراگوداولی با میانگین سنی 2 ماه و میانگین وزنی 20±220 گرم انتخاب شدند. در ابتدا جهت تعیین مقادیر پیش آزمون متغیرها، 15 سر از موش ها به روش اخلاقی کشته، بقیه ی موش ها به طور تصادفی به دو گروه تمرینی (15 سر) و کنترل (15 سر) تقسیم شدند. گروه تمرینی به مدت 8 هفته و پنج روز در هفته روی تردمیل حیوانات به فعالیت پرداختند.
    یافته ها
    در پایان تحقیق، نتایج نشان داد در بین گروه ها، تفاوت معناداری در سطوح پلاسمایی متغیر های ویسفاتین و IL-6 وجود دارد (0001/0P<) و مشخص گردید این تفاوت معنادار در گروه تمرین نسبت به گروه های پیش آزمون و کنترل وجود دارد. از طرف دیگر، تفاوت معناداری بین گروه ها در تغییرات سطح TNF-α مشاهده نشد (227/0=P).
    نتیجه گیری
    فعالیت ورزشی می تواند سطوح ویسفاتین پلاسما را کاهش دهد و بیان سیتوکین های التهابی را دستخوش تغییرات کند. بنابراین، شاید بتوان گفت این برنامه ی تمرینی باعث پیشگیری و بهبود بیماری های التهابی از قبیل چاقی، دیابت و مقاومت انسولینی می شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اینترلوکین 6، فاکتور نکروز تومور آلفا، ویسفاتین
  • فرزانه حسینی، عباس اخوان سپهی، مائده ورقایی صفحات 40-50
    زمینه و هدف
    سفالوسپورین آسیلازها پپتیدازهای بسیار تخصص یافته ای هستند که قادرند پیوند آمیدی بین یک هسته بتالاکتام و یک زنجیره ی جانبی را بدون تخریب حلقه ی بتالاکتام بشکنند. این آنزیم سفالوسپورین C را به 7-آمینوسفالوسپورانیک اسید (7-ACA) تبدیل می کند. 7-ACA حدواسط مهم برای سنتز سفالوسپورین های نیمه سنتتیک در صنایع داروسازی می باشد. هدف از این مطالعه، غربالگری و بهینه سازی سویه هایی است که بیشترین مقدار تولید آنزیم سفالوسپورین آسیلاز جدا شده از نمونه های بالینی در میان برخی باکتری های گرم منفی مولد آنزیم سفالوسپورین آسیلاز دارا می باشد.
    روش بررسی
    از مجموع60 سویه جمع آوری شده از چندین بیمارستان در نقاط مختلف شهر تهران سویه های بالینی سودوموناس، اسینتو باکتر و اشرشیاکلای جدا شد. ابتدا با روش آنتی بیوگرام سویه های مقاوم تفکیک شده سپس فعالیت آنزیم با دستگاه اسپکتروفتومتریک سنجیده شد. پس از شناسایی و جداسازی سویه های مولد آنزیم، اثر مولفه های زمان، دما، pH و میزان هوادهی محیط کشت بر میزان تولید آنزیم بررسی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از میان سه گروه باکتری های ذکر شده، سویه ای از سودوموناس آئروژینوزا فعالیت سفالوسپورین آسیلازی قابل توجهی از خود نشان داد. فعالیت بهینه برای این گونه در مولفه های pH معادل 8، زمان گرماگذاری 48 ساعت، دمای 37 درجه ی سانتی گراد و مولفه هوادهی با دور rpm150 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که سویه سودوموناس نسبت به سایر سویه های بررسی شده در این مطالعه، فعالیت سفالوسپورین آسیلازی قابل توجهی از خود نشان می دهد و همچنین این سویه می تواند برای تولید صنعتی آنزیم یا کارهای تحقیقاتی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سفالوسپورین آسیلاز، بهینه سازی، سفالوسپورین، 7، آمینوسفالوسپورانیک اسید، باکتری های گرم منفی بیماری زا
  • یدالله نوری، فرهاد رحمانی نیا، بهمن میرزایی، حمید اراضی صفحات 51-63
    زمینه و هدف
    اطلاعات در مورد متابولیسم استراحتی و ترکیب بدنی برای تعریف برنامه ی تغذیه ی مناسب، تعادل انرژی و کنترل وزن مهم می باشد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه ی اثر برنامه ی تمرین هوازی و مقاومتی بر متابولیسم استراحتی و ترکیب بدنی مردان غیرفعال بود.
    روش بررسی
    28 نفر دانشجوی غیرفعال به صورت تصادفی به سه گروه، برنامه ی تمرین هوازی (8 نفر) تمرین مقاومتی (10 نفر) و شاهد (10 نفر) تقسیم شدند. برنامه های تمرین هوازی (دویدن، 3 جلسه در هفته، با شدت 65 الی 85 درصد HRmax) و مقاومتی (3 جلسه در هفته، 11 گروه عضلانی، 3 نوبت با 65 درصد 1RM) به مدت 6 هفته به اجرا درآمد. قبل و بعد از اجرای برنامه های تمرینی میزان متابولیسم استراحتی، ترکیب بدنی و حداکثر اکسیژن مصرفی آزمودنی ها تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان متابولیسم استراحتی در گروه تمرین مقاومتی افزایش معنی داری داشت (05/0P<)، و نیز کاهش معنی داری در میزان متابولیسم استراحتی گروه تمرین هوازی مشاهده شد (05/0P<). در گروه شاهد تغییر معنی داری در میزان متابولیسم استراحتی مشاهده نشد. البته وقتی متابولیسم استراحتی به طور نسبی بر حسب توده ی بدون چربی محاسبه شد، هیچ تغییر معنی داری در مقدار متابولیسم استراحتی گروه ها مشاهده نشد. بعد از برنامه ی تمرین هوازی کاهش معنی داری در کلیه ی عوامل ترکیب بدن به وجود آمد. اما پس از برنامه ی تمرین مقاومتی افزایش معنی داری در مقدار توده ی بدون چربی بدن و BMI و کاهش معنی داری در درصد چربی بدن و توده ی چربی بدن مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، کاهش وزن بیشتر به مقدار انرژی مصرفی تمرین ارتباط داشته باشد تا نوع تمرین و بین استفاده از تمرینات هوازی و مقاومتی در افزایش متابولیسم استراحتی و کاهش وزن تفاوت چندانی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: متابولیسم استراحتی، ترکیب بدنی، تمرین هوازی، تمرین مقاومتی
  • الهه ملکیان فینی، نادر شوندی، عباس صارمی صفحات 64-75
    زمینه و هدف
    عدم تعادل بین تولید رادیکال آزاد و اجزای سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن منجر به استرس اکسیداتیو می شود. رزوین یکی از ضداکساینده های گیاهی است که می تواند تولید رادیکال های آزاد را کاهش دهد. هدف از این مطالعه تعیین اثر یک وهله مکمل سازی با رزوین بر ظرفیت ضداکسایشی تام، سوپراکساید دیسموتاز و کراتین کیناز در بازیکنان والیبال زن نخبه می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تجربی است که در آن تعداد 20 نفر به دو گروه مکمل سازی با رزوین و دارونما (لاکتوز) تقسیم شدند. مکمل سازی با رزوین در مرحله ی تمرینات اختصاصی انجام شد. مصرف مکمل رزوین در گروه آزمایش در یک وهله بعد از ناهار به صورت کپسول 400 میلی گرمی و مصرف دارونما (لاکتوز) در گروه کنترل نیز در یک وهله بعد از ناهار به صورت کپسول 400 میلی گرمی بود. قبل از اجرای طرح از دو گروه در پیش آزمون نمونه ی خونی گرفته و سپس آزمودنی ها در گروه آزمایش در یک وهله مکمل رزوین و گروه کنترل دارونما دریافت کردند. نمونه گیری دوم 24 ساعت بعد از مکمل سازی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که مصرف مکمل رزوین موجب افزایش معنی دار ظرفیت ضداکسایشی تام و کاهش کراتین کیناز سرم در بازیکنان والیبال نخبه زن شد (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه ی حاضر می توان پیشنهاد کرد که دریافت مکمل رزوین می تواند همزمان با بهبود شاخص های آنتی اکسیدانی از آسیب عضلانی متعاقب تمرین شدید پیشگیری نماید و احتمالا به ریکاوری بهتر ورزشکار کمک کند.
    کلیدواژگان: والیبال، مکمل، آنتی اکسیدان، استرس اکسیداتیو، زن نخبه
  • هما بابایی، سجاد جلیلیان، منصور رضایی صفحات 76-84
    زمینه و هدف
    عدم تحمل شیر به علت دیس موتیلیتی دستگاه گوارش یک مشکل شایع در نوزادان نارس می باشد. اریترومایسین اثرات پروکینیتیک بر روی حرکت معده و روده دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اریترومایسین خوراکی بر روی میزان تحمل شیر در نوزادان نارس بود.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی بر روی70 نوزاد نارس، با سن حاملگی بین 28 تا 34 هفته، که در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه بستری بودند، انجام گرفت. 35 نوزاد در گروه کنترل تنها شیر مادر دریافت کردند و 35 نوزاد درگروه درمان علاوه بر شیر مادر، اریترومایسین خوراکی 5/2 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هر 6 ساعت به مدت 10 روز دریافت نمودند. زمان رسیدن به تغذیه ی کامل خوراکی، مدت زمان بستری در بیمارستان، دفعات استفراغ روزانه و حجم باقیمانده لاواژ معده در دو گروه با استفاده از آزمون های tو مجذور کای مقایسه شدند.
    یافته ها
    تفاوت معناداری بین دو گروه ازنظر توزیع جنسی، وزن تولد، سن حاملگی و سن شروع تغذیه وجود نداشت. همچنین زمان رسیدن به تغذیه ی کامل خوراکی نیزدر دو گروه اختلاف چشم گیری نداشت (058/0P=). دفعات حجم باقیمانده ی معده در گروه کنترل به طور چشم گیری بیشتر از گروه درمان بود (92/2±11/5 در مقابل 88/1±23/2) (003/0P=). هیچ یک از نوزادان در دو گروه دچار انتروکولیت نکروزان، آریتمی قلبی و استنوز هیپرتروفیک پیلور نشدند.
    نتیجه گیری
    استفاده پروفیلاکتیک از اریترومایسین خوراکی با دز پیشنهادی در نوزادان نارس با سن حاملگی کمتر از 34 هفته باعث کاهش رزیدی و معده می شود؛ اما زمان رسیدن به تغذیه ی کامل خوراکی را کاهش نمی دهد.
    کلیدواژگان: اریترومایسین، تحمل شیر، نوزاد نارس، استفراغ
  • نعمت الله غیبی، محمد صوفی آبادی*، حسن اژدری زرمهری، محمدحسین اسماعیلی، شهرام رستاک، لیلا درگی، حمید رسول پور صفحات 85-94
    زمینه و هدف

    آمیگدالین ممکن است دارای آثار متابولیک و ضددرد باشد. در این تحقیق اثر تزریق مزمن آمیگدالین بر آستانه ی درد، وزن و قند خون موش های سوری بررسی گردید.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی تجربی از آزمون فرمالین به عنوان مدل درد التهابی مزمن استفاده و 60 سر موش سوری نر (30-35 گرم وزن) به چهار دسته ی 15 تایی شامل گروه شاهد و گروه های آمیگدالین 10، 25 و 50 میلی گرم بر کیلوکرم تقسیم شدند. آمیگدالین در سالین حل و روزانه به صورت درون صفاقی تزریق شد. گروه شاهد نیز یک هفته سالین دریافت کرد. بعد از آخرین تیمار، 40 میکرولیتر فرمالین 5/2 درصد به کف پای راست هر موش تزریق و علایم درد (تعداد دفعات جمع کردن پوست پشت و لیسیدن محل تزریق) به مدت 60 دقیقه شمارش و ثبت شد. همچنین میزان وزن قبل و بعد از آخرین تیمار با امیگدالین و قند خون نیز در انتهای آزمایش اندازه گیری گردید. میانگین داده های حاصله با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفهANOVA و تست تعقیبی توکی یا T زوجی مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    تزریق درون صفاقی غلظت های 10، 25 و 50 میلی گرم / کیلوگرم آمیگدالین در موش های سوری نر، درد القا شده توسط فرمالین را در یک روند وابسته به دوز در هر دو مرحله حاد و مزمن کاهش داد. آمیگدالین در غلظت 50 میلی گرم بر کیلوگرم علاوه بر مهار قوی درد، وزن حیوانات را نیز نسبت به قبل از تیمار کاهش بخشید. تزریق مزمن آمیگدالین فاقد تاثیر بر میزان طبیعی قند خون بود.

    نتیجه گیری

    تزریق مزمن درون صفاقی آمیگدالین آستانه درد را در موش سوری افزایش داده، همچنین موجب کاهش وزن می گردد.

    کلیدواژگان: آمیگدالین، آزمون فرمالین، درد، موش سوری
  • اعظم بحیرایی، آذر شمسی، افشین محسنی فر، انوشیروان کاظم نژاد، محمد میلانی، سیدعلی کشاورز صفحات 95-106
    زمینه و هدف
    مواجهه شیرخواران با دود محیطی سیگار یکی از مهم ترین مشکلات بهداشت عمومی است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مواجهه با دود محیطی سیگار بر وزن گیری شیرخواران بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع همگروهی آینده نگر بود. دو گروه مورد مطالعه شامل 51 شیرخوار در گروه مواجهه یافته و 51 شیرخوار در گروه مواجهه نیافته بودند که در سه دوره ی 5 تا 7 روزگی، 2 ماهگی و 4 ماهگی وزن آن ها اندازه گیری شد. مواجهه با دود محیطی سیگار از دو طریق پرسشنامه و کوتینین ادرار شیرخوار ارزیابی شد. به این منظور نمونه ی ادرار آن ها نیز در هر بار پیگیری جمع آوری گردید. برای آنالیز داده ها از آزمون های آماری تی مستقل،کای اسکوئر، فیشر و آزمون کاپا استفاده شد.
    یافته ها
    در ارزیابی میزان مواجهه ی میانگین کوتینین ادرار شیرخواران در بدو ورود به مطالعه (5 تا 7 روزگی)، در دو ماهگی و نیز 4 ماهگی در گروه مواجهه یافته نسبت به گروه مواجهه ی نیافته دارای تفاوت معنی داری بود (0001/0P<). از نظر وزن گیری نیز در دو دوره پیگیری 2 ماهگی و 4 ماهگی میانگین وزن شیرخواران گروه مواجهه یافته نسبت به گروه مواجهه نیافته کاهش معنی داری نشان می داد (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش وزن گیری شیرخواران مواجهه یافته با درد محیطی سیگار در این مطالعه، پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری با دوره های طولانی تر پیگیری بر تمامی جوانب رشد شیرخوار مواجهه یافته صورت گیرد.
    کلیدواژگان: دود محیطی سیگار، شیرخوار، کوتینین
  • منیژه سرشتی، فاطمه دریس صفحات 107-116
    زمینه و هدف
    استریایی حاملگی می تواند به عنوان یک نشانه از خاصیت الاستیسیته ضعیف پوست و زمینه ساز صدمات پرینه ی حین زایمان باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین شدت استریای حاملگی با صدمات پرینه و واژن حین زایمان در زنان مراجعه کننده به بخش زایمان بیمارستان هاجر شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی- مقطعی در سال 90-1389 انجام شد. نمونه ی پژوهش شامل 587 زن باردار مراجعه کننده به بخش زایمان بیمارستان هاجر شهرکرد بود. جمع آوری داده ها با استفاده از معاینه فیزیکی و فرم مصاحبه و پرونده مددجو انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، تی دانشجویی و کای اسکوئر، آنالیز واریانس یکطرفه، لجستیک رگرسیون متد فوروارد انجام شد.
    یافته ها
    در 8/82 درصد واحدهای پژوهش استریایی حاملگی مشاهده شد و در 5/14 درصد زنان مورد مطالعه پارگی کانال زایمان رخ داد. ارتباط آماری معنی دار بین استفاده از بیحسی موضعی (0001/0P<) دیلاته کردن واژن (023/0P=)، طول مرحله ی اول زایمان (044/0P=) و استریایی روی پستان (005/0P=) با صدمات حین زایمان وجود داشت. ارتباط آماری معنی دار بین وزن و دورسر نوزاد هنگام تولد و شاخص توده ی بدنی هنگام بارداری با صدمات حین زایمان وجود نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    زنان با استریایی بارداری بر روی پستان در معرض خطر صدمات پرینه و واژن می باشند، با توجه به یافته های پژوهش توصیه می شود ماماها و متخصصین زایمان با ارزیابی خطوط استریا در بارداری به عنوان یک روش ساده و غیر تهاجمی جهت ارزیابی خطر پارگی های و اژن و پرینه در طی زایمان واژینال استفاده کنند.
    کلیدواژگان: صدمات پرینه، زایمان، استریای بارداری
  • معصومه شاکری نژاد صفحات 117-126
    زمینه و هدف
    خشونت خانگی علیه زنان، یک مشکل مهم بهداشت جسمی و روانی در سراسر دنیا است. لذا هدف این مطالعه، بررسی میزان شیوع آن در بارداری و ارتباط آن با حمایت اجتماعی و خانوادگی و نیز علل عدم ترک رابطه ی خشونت آمیز بود.
    روش بررسی
    نمونه ی این پژوهش، 132 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر زنجان در سال 1388 بوده اند. اطلاعات به وسیله ی یک پرسشنامه ساخته شده و طی مصاحبه در محیط نیمه خصوصی جمع آوری و برای تعیین ارتباط بین متغیرهای مورد نظر، از آمار استنباطی شامل آزمون همبستگی کای دو و ضریب همبستگی پیرسون و آزمون فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین رخداد خشونت طی بارداری 28 درصد بود. تجربه ی خشونت در زنان 20 تا 29ساله بیشتر بود. (7/22 درصد خشونت فیزیکی؛ 8/28 درصد خشونت جنسی و 28 درصد خشونت روانی- اجتماعی؛ 7/73 درصد خشونت عاطفی و کلامی و 6/10 درصد خشونت شدید را گزارش نمودند. ارتباط قوی بین ترس از شوهر و خشونت فیزیکی (0001/0P<) و خشونت روانی- اجتماعی (002/0P<) و خشونت عاطفی (046/0P<) وجود داشت. مردانی که اقدام به شکستن اشیا می نمودند، میزان خشونت بیشتری را نشان داده بودند (0001/0P<) پدیده ی چند همسری در افزایش رخداد خشونت تاثیر داشت (007/0P<). 2/15 درصد از پاسخ دهندگان، برای پایان دادن به خشونت، به دفعات از وساطت خانواده بهره مند شده، خشونت در حضور دیگران، در موارد شدیدتر خشونت، بیشتر رخ داده بود (0001/0P<). کمترین موارد خشونت شدید در مواردی بوده که خانواده مداخله و حمایت می کرده اند (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که بین حمایت اجتماعی و رخداد خشونت خانگی در بارداری رابطه وجود دارد. به نظر می رسد که هرچه حمایت خانوادگی و اجتماعی بیشتر باشد، رخداد خشونت خانگی علیه زنان باردار کاهش می آید.
    کلیدواژگان: بارداری، خشونت خانگی، همسرآزاری
|
  • Golmohammadi M., Mansuri P., Jafari Javid M., Khalkhali Hr, Aghdashi M. Pages 1-9
    Background And Objective
    Hypotension associated with spinal anesthesia for cesarean section is still a clinical problem. The role of crystalloid preloading to prevent hypotension associated with spinal anesthesia in parturients during cesarean section has been challenged. However، studies with crystalloids predict that fluid loading should be more efficacious if administered immediately after induction of spinal anesthesia. The effects of colloid loading after spinal anesthesia in cesarean section have not been studied enough. The aim of this study was to compare pre and co-loading of hetastarch for the prevention of hypotension following spinal anesthesia for cesarean delivery.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial study was performed in 112 parturients (ASA I or II) undergoing elective cesarean section. Patients were randomly allocated to one of the two groups to receive rapid infusion of 500 ml of 6% hydroxyethylstarch (HES) before spinal anesthesia (preloading group، n = 56)، or rapid infusion of 500 ml of HES after induction of spinal anesthesia (co-loading group، n= 56). The incidence of hypotension and the amount of vasopressor، (ephedrine 5 mg/mL + phenylephrine 25 micg/mL) were compared in the treatment of hypotension.
    Results
    There was no significant difference in hypotension between the two groups (P = 0. 58). The pre-loading group used 2. 2 ± 1 ml of vasopressor mixture compared with 1. 7 ±0. 7 ml in the co-loading group (P = 0. 04) and the difference was significant.
    Conclusion
    Colloid loading after induction of spinal anesthesia is as effective as preloading in reducing hypotension in cesarean section.
    Keywords: Spinal anesthesia, Hypotension, Cesarean delivery, Colloid, Hetastarch, Vasopressors
  • Kazemi A., Badv Rsh, Aharchi B., Kamali K. Pages 10-16
    Background And Objective
    Benzodiazepines are used for prophylaxis of febrile seizures. This study compares the effectiveness of intermittent Nitrazepam versus Diazepam therapy in preventing the recurrence of febrile seizures.
    Materials And Methods
    This prospective randomized controlled trial was performed on neurologically normal children aged from 6 months to 3 years with a history of febrile seizures without history of prescribed antiepileptic drugs and family history of epilepsy. The patients were randomly prescribed oral nitrazepam (36 cases) or diazepam (37 cases) at the beginning of febrile disease. They were advised to use the medication within the first 48 hours of the onset of fever. All patients were followed for 9 months since the last seizure.
    Results
    Recurrence of seizures occurred in 4 (10. 8 %) patients of diazepam group، but it was not observed in any patients of the nitrazepam group. Age، sex، weight، height، grade of fever at the beginning of febrile seizure، seizure duration and hemoglobin level did not reveal a significant difference between the two groups of patients، and likewise، these variables did not show any statistically significant difference among patients with or without recurrence.
    Conclusion
    Intermittent nitrazepam therapy for febrile seizure seems clinically advantageous in comparison to diazepam. To obtain more precise clinical and statistical results، further research is recommended.
    Keywords: Febrile seizure, Intermittent prophylaxis, Nitrazepam, Diazepam
  • Hosseinpur Z., Hashemi Sm, Salehi E., Ghazanfari T. Pages 17-29
    Background And Objective

    Mesenchymal stem cells are promising sources of stem cells for tissue repair because of their ability to differentiate into different cells، easy proliferation and culture، and immunomodulatory properties. Despite extensive research on the immunophenotype of mesenchymal stem cells، a lack of specific markers comprises challenges for researchers. The aim of this research was to isolate and expand murine lung and adipose derived mesenchymal stem cells and to compare their expression of surface protein markers.

    Materials And Methods

    Mesenchymal stem cells were isolated from murine lung and adipose tissues. Specific differentiation media were added for differential investigations. Finally، the expression of surface antigens were measured by flow cytometry and compared in both cell populations.

    Results

    Mesenchymal stem cells from both tissues were proliferated well and adipocyte and osteocyte differentiations were observed. Moreover، they showed CD73، CD105 and CD90 expression، but no expression of CD34، CD45 and CD11b was observed. In this study، lung CD105+ mesenchymal stem cells possessed lower percentage than those in adipose tissue.

    Conclusion

    Mesenchymal stem cells were isolated from lung similar to adipose derived mesenchymal stem cells and expressed common markers associated with adipose tissue mesenchymal stem cells.

    Keywords: Mesenchymal stem cells, Adipose, Lung, BALB, c Murine, Immunophenotype
  • Soltani F., Daryanoosh F., Salesi M., Mohamadi M., Jafari H., Soltani A. Pages 30-39
    Background And Objective
    Adipose tissue is an endocrine organ with the ability to produce and release a variety of cytokines such as free fat acid، leptin، adiponectin، visfatin، tumor necrosis factor alpha (TNF-α) and interleukin-6 (IL-6). The purpose of this study was to investigate the probable changes in visfatin، IL-6 and TNF-α on female rats after 8 weeks of intense aerobic exercises.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on 45 sprague dawley rats with mean age of 2 months and mean weight of 220±20 g. In order to determine the pre-test variables، 15 rats were killed and blood samples were taken from their hearts. Then، the rest of the rats were randomly divided into two groups of control (n=15) and training (n=15). The training group did the exercises 5 days a week for 8 weeks on Rodents'' treadmill.
    Results
    There were significant differences in plasma levels of visfatin and IL-6 in training and control groups (P=0. 0001). This significant difference was found in the training group rather than the control or pre-test groups (P=0. 0001). Furthermore، no significant difference was observed in TNF-α changes between the groups (P<0. 05).
    Conclusion
    Exercise has the potential to decrease visfatin plasma levels and bring about changes in the expression of inflammatory cytokines. Therefore، it can be stated that the training program may prevent and improve inflammatory diseases، obesity، diabetes and insulin resistance.
    Keywords: Aerobic exercise, Interleukin, 6, Necrosis factor of alpha tumor, Visfati
  • Hosseini F., Seyahy A., Varghaei M. Pages 40-50
    Background And Objective
    Cephalosporin acylases (CA) are highly specialized peptidases that are able to break down the amide bond between the lactam nucleus and lateral chain without destruction of beta-lactam ring. This enzyme transmutes the cephalosporin C to 7-ACA. The 7-ACA is an important intermediate in synthesizing the semi-synthetic cephalosporin in pharmaceutical industries. The purpose of this study was to screen and optimize the species having maximum amount of production of cephalosporin acylase enzyme isolated from clinical samples among some gram- negative bacteria producing cephalosporin acylase.
    Materials And Methods
    Out of a total of 60 species gathered from several hospitals in different places of Tehran city، the clinical species such as Pseudomonas، Acintobacter and Escherichia coli were isolated. At first، the resistant species were differentiated by antibiogram method. Then، the activity of enzyme was measured by spectrophotometer. After identification and isolation of the enzyme producing species، the effect of factors such as time، temperature، pH and the amount of aeration of cultivation environment on the amount of enzyme production was investigated.
    Results
    In this study، among the three groups of bacteria mentioned above، a species of Pseudomonas aeroginosa showed a significant cephalosporin acylases activity. Optimum activity for this species regarding the mentioned factors was estimated as follows: pH 8، incubation time 48 h، temperature 37 C and the component of aeration was 150 rpm.
    Conclusion
    The findings point out that Pseudomonas species has a significant cephalosporin acylases activity compared with other species examined in this study. Therefore، this species may have implication for industrial production of the above mentioned enzyme and also can be used in related researches.
    Keywords: Cephalosporin acylase, Optimization, Cephalosporin, Cephalosporin, 7, Aminocephalosporanic acid, Pathogenic gram, negative bacteria
  • Nouri Y., Rahmani Nia F., Mirzaie B., Arazi H. Pages 51-63
    Background And Objective
    Knowledge of resting metabolic rate and body composition is important for defining appropriate nutritional، energy balance and weight control. The purpose of this study was to compare resting metabolic rate (RMR) and body composition in young sedentary males after aerobic and resistance exercise training.
    Materials And Methods
    Twenty eight sedentary male students were randomly assigned to participate in one of the following groups: endurance program (n=8)، resistance program (n=10) and control group (n=10). The exercise training programs consisted of 6 weeks and 3 sessions of aerobic (running، by intensity 65% to 85% of HRmax) and resistance (11 exercises، 3 sets، 10 to 12 repetitions، 65% of 1RM) training per week. Before and after training، resting metabolic rate، body composition and VO 2max were determined for each participant. Within- group differences were analyzed by using student t-test. One way ANOVA was used for between -group differences.
    Results
    Results demonstrated that RMR increased significantly in resistance training while decreased significantly in endurance training. There was not any significant difference in RMR of the control group (p≤0. 05). When RMR was normalized to FFM (kcal. kg FFM-1day-1)، there were no significant improvement in RMR for any of the three groups. Total factors involved in body composition decreased significantly at the end of aerobic training. With resistance training، there was a significant decrease in FFM and BMI (p≤0. 05).
    Conclusion
    This study indicates that weight loss programs are more dependent on the amount of energy expenditure during the exercises than on the type of training. The findings support that there is not much difference in using aerobic or resistance training to increase resting metabolic rate and weight loss.
    Keywords: Resting metabolic rate, Body composition, Endurance training, Resistance training
  • Malekyian Fini E., Shavandi N., Saremi A. Pages 64-75
    Background And Objective
    An imbalance between free radical production and antioxidant defense system components can lead to oxidative stress. Resvin is a plant derived antioxidant that can reduce the production of free radicals. The purpose of this study was to determine the effect of one period of Resvin supplement consumption on the total serum antioxidant capacity، superoxide dismutase and creatine kinase in elite women volleyball players.
    Materials And Methods
    This study was an experimental trial in which 20 subjects were divided into two groups of supplementation with Resvin and placebo (lactose). Resvin supplementation was done following a stage of specific exercises. The trial group received Resvin in the form of a 400mg capsule in a single period after lunch. The control group also received the placebo in the form of a 400mg capsule in a single dose after lunch. A blood test was taken from all subjects prior to the study. Then، a second blood test was taken from both groups of Resvin and placebo supplement consumption 24 hours after the first test.
    Results
    The results indicated that Resvin supplement consumption led to a meaningful increase in total antioxidant capacity and a decrease in creatine kinase in elite women volleyball players (P<0/05).
    Conclusion
    Based on the findings of this study، it can be concluded that Resvin supplement consumption while improving antioxidant indicators can prevent subsequent muscle damages and may simultaneously enhance recovery.
    Keywords: Volleyball, Supplement, Antioxidants, Oxidative stress, Elite women
  • Babaei H., Jalilian S., Rezaei M. Pages 76-84
    Background And Objective
    Milk intolerance due to gastrointestinal dysmotility is a common problem among preterm neonates. Erythromycin has a prokinetic effect on gastrointestinal motility. The purpose of this study was to assess the effectiveness of oral erythromycin in preterm neonates on milk tolerance.
    Materials And Methods
    This clinical trial was conducted on 70 preterm neonates with a gestational age of 28 to 34 weeks who were admitted to the neonatal intensive care unit of Imam Reza (AS) Hospital in Kermanshah، Iran. Thirty-five infants in the control group received breast milk alone and 35 neonates in the treatment group received 2. 5mg/kg oral erythromycin every 6 hours for 10 days in addition to breast milk. The time taken to reach full enteral feeding، duration of hospitalization، daily vomiting episodes and residual volume of gastric lavage were compared in the two groups by t- test and chi- square test.
    Results
    There was no significant difference between the two groups regarding their sex distribution، birth weight، gestational age and onset of feeding. Also، there was no significant difference between the two groups in the time to reach full enteral feeding (P=0. 058). The number of gastric residue episodes was significantly higher in the control group than in the treatment group (5. 11± 2. 92 versus 2. 23 ± 1. 88 P = 0. 003). None of the neonates in the two groups developed necrotizing enterocolitis، cardiac arrhythmias، and hypertrophic pyloric stenosis.
    Conclusion
    Prophylactic use of recommended dose of oral erythromycin in preterm neonates with a gestational age of less than 34 weeks reduces gastric residue but does not reduce the time to reach full enteral feeding.
    Keywords: Erythromycin, Milk tolerance, Preterm neonates, Vomiting
  • Gabaei Na, Sofiabadi M., Azhdari Zarmehri H., Esmaeili Mh, Rastak S., Daragi L., Rasolpour H Pages 85-94
    Background And Objective

    Amygdalin is likely to have analgesic and metabolic effects. In this study، the effects of chronic administration of amygdalin were investigated on the pain threshold، weight and blood sugar of mice.

    Materials And Methods

    In this experimental study، formalin test was used as a chronic inflammatory model of pain. 60 mice (30-35 g) were divided into four groups (n=15) including: control and amygdalin 10، 25 and 50 mg /kgw groups. Amygdalin was solved in saline and injected intraperitoneally every day at 9-10am. The control group received saline intraperitoneally for one week. After the last treatment، 40µl formalin (2. 5%) was injected to the right hind paw of the mice and pain symptoms (frequency of collecting flinching of the back skin and licking injection site) were recorded for 60 min. Weight of the mice was measured before and after the last treatment with amygdalin. Blood glucose was also measured at the end of the experiment. Results were analyzed by using one way ANOVA and Tukey or paired t-test.

    Results

    Intraperitoneal injection of 10، 25 and 50 mg/kgw doses of amygdalin reduced pain in male mice. In concentration of 50 mg/kg، not only the pain was completely inhibited but the animals’weight also decreased compared to pre-treatment period. Chronic injections of amygdalin had no impact on normal blood sugar levels.

    Conclusion

    Chronic intraperitoneal injection of amygdalin increases pain threshold in mice and may also cause weight loss.

    Keywords: Amygdalin, Formalin test, Pain, Mice
  • Baheiraei A., Shamsi A., Mohseni Far A., Kazem Nejad A. A, Milani M., Keshavarz Sa Pages 95-106
    Background And Objective
    Infant exposure to environmental tobacco smoke is a major public health problem. The aim of this study was to determine the effects of environmental tobacco smoke exposure on infant weight.
    Materials And Methods
    This was a prospective cohort study. Participants of this study were 51 exposed and 51 non-exposed infants whose weight was measured in three periods of 5-7 days of age and also 2 and 4 months of age. Environmental tobacco smoke exposure of infants and their urinary cotinine were assessed by a questionnaire. The urine samples were collected during each follow-up. For data analysis، independent t test، chi-square and Fisher''s Kappa tests were used.
    Results
    Mean urinary cotinine levels over 5-7 days، 2 months and 4 months of age in the exposed group was significantly higher than in the non-exposed group (P<0. 001). The mean weight of the exposed group was significantly lower than the non-exposed group in 2 and 4 months of age (P<0. 001(.
    Conclusion
    The results of this study show the weigh loss among infants exposed to environmental tobacco smoke، so we suggest further studies with longer follow-up periods and in all aspects of infants’ life.
    Keywords: Environmental tobacco smoke, Infant, Cotinine
  • Sereshti M., Deris F. Pages 107-116
    Background And Objective
    Striae Gravidarum found during pregnancy may be an indicative of poor skin elasticity and may prone to tearing perineal and vaginal tissues during vaginal delivery. The aim of this study was to determine relationship between striae gravidarum and perineal trauma and vaginal lacerations in women referred to Hajar Hospital Labor Ward in Shahr-e kord city.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study included 587 women who referred to Hajar Hospital Labor Ward for vaginal delivery in 2010-2011. The study was conducted within the first and second stages of labor. Data was collected by using interviews، hospital files and physical examinations. Descriptive statistics and chi square test، t- student test، one-way ANOVA and step-wise multivariate logistic regression were used to analyze the collected data.
    Results
    82. 8 percent of the participants developed stretch marks. 14. 5 percent of the pregnant women in this study experienced vaginal and perineal tears. There was a significant association of vaginal and perineal tears with conduction anesthesia (P<0. 0001)، vaginal dilation (P=0. 023)، duration of the first stage (p=0. 044)، and breast striae gravidarum score (P=0. 005). No significant association was found between vaginal and perineal tears and neonatal birth weight، head circumference and maternal BMI (P>0. 05).
    Conclusion
    Patients with breast striae gravidarum are at a higher risk of vaginal and perineal lacerations at the time of vaginal delivery. This finding suggests that midwives and obstetricians consider beast striae gravidarum score as a simple and non- invasive tool for assessment of vaginal and perineal lacerations in management of women during vaginal delivery.
    Keywords: Striae gravidarum, Perineal trauma, Vaginal lacerations, Childbirth
  • Masoomeh Sh Pages 117-126
    Background And Objective
    Domestic violence is an important health problem all over the world. The aim of this research was to determine the prevalence of domestic violence in pregnant women and its relation to some features like family and social support and the reasons for tolerating violent relationship.
    Materials And Methods
    This correlational prospective study was conducted on 132 pregnant women admitted to Zanjan Mother and Child Health clinics for prenatal care in 2009. A semi- structured questionnaire was filled out during a private interview to collect the data. For analyzing the collected data، chi- square، Pearson correlation coefficient، and Fisher tests were used.
    Results
    The incidence of domestic violence was 28%. Violence was more frequent in women in the age range of 20-29 years old. 22. 7% of the selected population had experienced physical violence، 28. 8% sexual violence and 28% psycho- social violence. 73. 7% of participants were reported with emotional and verbal violence (10. 6 % severe violence).
    Conclusion
    There was a strong relationship between fear of husband and physical (P< 0. 0001)، psycho- social (P= 0. 002) and emotional and verbal violence (P-Value= 0. 046) and also a strong relationship between violence and breaking objects (P< 0. 0001)، too. Men who had more than one wife (multi partners) had done more violence (P-Value= 0. 007). 15. 2% of the participants had informed their family about the violence many times. In severe cases، violence had happened in the presence of others (P< 0. 0001). Less severe cases happened in the cases of family intervention and support (P< 0. 0001).
    Keywords: Domestic violence, Pregnancy, Partner violence